Bart Bok (Hollanda, 1906 – 1983)

Bart Bok Aralık (28 Nisan 1906 - 5 Ağustos 1983) Hollandalı bir-Amerikalı astronom oldu.

O Bok ve Gesina Annetta (kızlık soyadı van der Lee) Bok, [1] Ocak ayında Hollanda'da doğdu ama ne o zaman ne Hollanda Doğu Hint Adaları olarak da bilinir. Büyürken onun çocukluk gün iyi bir anlaşma geçti Hey ne Groningen ve Leiden Üniversitelerinde eğitim. 1929 yılında adam astronom Dr Priscilla Fairfield Bok evli ve iki geri kalanı için Onların astronomik iş olarak yakından hayatlarını işbirliği yaptı. Onlar iki çocuk, Joyce ve John vardı.

1929 1957 yılına kadar Harvard Üniversitesi'nde çalıştı. Daha sonra Steward Gözlemevi müdürü olarak ABD'ye dönmeden önce, dokuz yıldır Avustralya'da Dağı Stromlo Gözlemevi müdürü olarak çalıştı. O 1938 yılında bir ABD vatandaşı oldu.

1975 yılında Bok Astroloji (Hümanist, 1975) deyimi itirazlar coauthored, [2] Hangi 186 profesyonel astronomlar, astrofizikçiler ve Nobel Ödülü kazanan on dokuz dahil olmak üzere diğer bilim adamları, tarafından kabul edildi. Açıklamada Humanist yayınlandı. Bu onun kurucu Üyesi oldu ayın Paranormal, sonu Alacaklar Bilimsel Araştırma için Komitesinin oluşumuna yol açtı.

Bart Bok astronomi alanında son derece popüler kişilik ne, onun nezaket ve mizah dikkat çeken. Asteroid onun 1983 Bok şey adlı o ne yaşam hala iken. Ödül duyuran töreninde, hey ona vermek için IAU Teşekkür "[I] emekli ve canlı bu arazi küçük bir arsa." O katıldı veya birkaç grup 1981 yılında Temmuz ayında Sibirya'da Bratsk yakın tutulması için bir gezi de dahil olmak üzere güneş tutulması, görmek yol açtı. SSCB için bu gezi o yönetmen, Victor Ambartsumian ile toplantı, Byurakan Gözlemevi için bir yan gezi grubu açtı.

Onun yük tutulması gezi, Haziran 1983 yılında Salatiga kasabası yakınlarında geçti mi Java onun "manevi ev" bir bütünlük görmek için dediği dönmek için oldu. Gece Tutulma önce o Endonezya halkı için derin ve saygılı sevgi konuştu ve dedi ki, "Endonezya bilmek isterseniz, Endonezya yemek yemek ve gamelan müzik dinlemek." O nedenle o yıllarda başkaları ile astronomi sevgisi paylaşımı zevk vardı ne kadar konuştu.

Bok son gezisi yaptı sonra bir aydan biraz daha fazla Arizona, Tucson evinde bir kalp krizi sonucu öldü. Onun tek onun ölümü sırasında büyük torun yoktu ne yaptığını pişman.