Hans Bethe

Hans Albrecht Bethe, Strasbourg, Alsace-Lorraine, 2 Temmuz 1906 tarihinde doğdu. O, 1915 ve 1924 Frankfurt Gymnasium katıldı. Daha sonra, iki ve bir buçuk yıl, Temmuz 1928 yılında Profesör Arnold Sommerfeld ile teorik fizik onun doktora alarak iki yıl Münih, Frankfurt Üniversitesi'nde okudu ve.

Daha sonra her bir dönem için, Frankfurt fizik ve Stuttgart Öğretim Görevlisi oldu. 1933 karargahını düşmeye düşüş 1929 yılından itibaren, Mayıs 1930 yılında privatdozents oldu Münih Üniversitesi. Bu süre zarfında 1931 ve 1932 yılının ilkbaharında açısından 1930 yılının sonbaharında, Cambridge, İngiltere'ye gitmek için Uluslararası Eğitim Kurulu bir seyahat dostluk vardı ve Roma. 1932-1933 kış dönemi yılında Almanya'da Nazi rejiminin gelişi nedeniyle kaybolan Tübingen Üniversitesi'nde Yardımcı Doçent Vekili olarak görev yaptı.

Bethe, Ekim 1933 yılında Manchester Üniversitesi Öğretim Üyesi, 1933-1934 yılı ve 1934 yılının sonbaharında Bristol Üniversitesi'nde bir burs olarak geçici bir pozisyon düzenlenen İngiltere'ye göç etti. Şubat 1935 yılında, daha sonra 1937 yazında yılında Profesör terfi, Cornell Üniversitesi, Ithaca, NYUSA Yardımcı Doçent olarak atandı. O dini yapraklar hariç ve İkinci Dünya Savaşı sırasında olmadığı için, o zamandan beri orada kaldı. Onun savaş çalışma, ilk atom bombasını montaj yapan Los Alamos Bilimsel Laboratuvar sonra mikrodalga radar üzerinde çalışıyor, Massachusetts Institute of Technology Radyasyon Laboratuvarı ilk götürdü ve. O, 1952 yılında yarısı bir yıl boyunca Los Alamos döndü. Onun dini yaprakları iki Columbia Üniversitesi, Cambridge Üniversitesi ve CERN ve Kopenhag harcandı.

Bethe ana atom çekirdeklerinin teorisi ile ilgili. Peierls ile birlikte, o, o 1949 yılında genişletilmiş, 1934 yılında deuteron bir teori geliştirdi. 1935 yılında nükleer kitlesel ölçekte bazı çelişkiler ortadan kalkmıştır. O, birçok reaksiyon kesitleri tahmin, 1935-1938 yılında, nükleer reaksiyonlar teorisi okudu. Bu çalışma ile bağlantılı olarak, o da daha nicel bir moda bileşik çekirdeğin Bohr'un teorisini geliştirdi. Bu çalışma ve aynı zamanda nükleer teori ve deney sonuçları, mevcut bilgi, üç makale nükleer fizikçiler için bir ders kitabı olarak uzun yıllar hizmet veren Modern Fizik Yorumları özetlenmiştir.

Nükleer reaksiyonlar üzerine yaptığı çalışma, yıldızların enerji kaynağı reaksiyonların keşfi Bethe açtı. Güneş ve sönük yıldızlar çoğunlukla proton-proton reaksiyon kullanırken en önemli parlak yıldız nükleer reaksiyon, karbon-azot döngüsü. , Bu bağlamda Bethe en önemli başarısı, diğer olası nükleer reaksiyonlar dışlama oldu. Bu çalışmanın yanı sıra, genel olarak nükleer reaksiyonlar üzerine çalışmaları için Nobel Ödülü verildi.

Bethe, 1955 yılında farklı bir faz vurgulayarak, çekirdek teorisi döndü. O amacı Nükleonlar arasındaki etki eden kuvvetler açısından atom çekirdeklerinin özelliklerini açıklamak için nükleer madde teorisi, o zamandan beri çalıştı.

Nükleer fizik üzerine yazdığı bir eserinde önce, Bethe ana dikkatini atom fiziği ve çarpışma teorisi verildi. Eski bir konu, o Kıl der Physik mevcut bilgi boşlukları dolduran bir derleme, makale yazdı, ve hala up-to-date. Çarpışma teorisi, o, o hızlı yüklü parçacıklar madde durma gücünü belirlemek için kullanılan hızlı parçacıklar ve atomlar arasındaki esnek olmayan çarpışmalar böylece nükleer fizikçiler için bir araç sağlayan basit ve güçlü bir teori geliştirdi. Heitler relativistik elektron yaydığı bremsstrahlung ve yüksek enerjili gama ışınları elektron çifti üretimi ile hesaplanan, daha enerjik çarpışmalar için dönüm.

Bethe da solid-state teorisi üzerine bazı çalışmalar yaptık. Atomik enerji seviyeleri bölme tartışılan bir atom, bir kristal takıldığında, o metallerin teorisi üzerine bazı çalışmalar yaptık ve özellikle o alaşımlar düzen bozukluğu ve bir teori geliştirdi.

Bethe 1947 yılında, ilk hidrojen spektrumunda Kuzu-shift açıklamak için, ve o böylece modern kuantum elektrodinamik geliştirme temellerini attı. Daha sonra, o çok sayıda pi mezon saçılma ve elektromanyetik radyasyon tarafından üretim işbirlikçileri ile çalıştı.

Bethe P.P. kızı ile evli Ewald, bilinen X-ray fizikçi. Bunlar, iki çocukları Henry ve Monica var.

Nobel anlatım, Fizik 1963-1970, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1972

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı. Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz. Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz.



Hans Bethe, 6 Mart 2005 tarihinde öldü.