Hideki Yukawa

Hideki Yukawa 23 Ocak 1907, daha sonra Kyoto Üniversitesi Jeoloji Profesörü oldu Takuji Ogawa, üçüncü oğlu, Japonya, Tokyo'da doğdu. Gelecek Laureate Kyoto getirdi ve yerel üniversiteden 1929 yılında mezun oldu. O zamandan beri, özellikle temel parçacık teorisinin teorik fizik soruşturma meşgul olmuştur.

1932 ve 1939 yılları arasında Kyoto Üniversitesi ve öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve Osaka Üniversitesi'nde Yardımcı Doçent oldu. Yukawa D.Sc. kazandı 1938 yılında ve sonraki yıl derecesi o ve hala Kyoto Üniversitesi'nde teorik fizik profesörü olarak görev yapmaktadır. Osaka Üniversitesi'nde, 1935 yılında, o başlıklı bir kağıt yayınlanan iken "İlköğretim Parçacıklar Etkileşim I." (Proc. Phys.-Matematik. Soc Japonya, 17, s. 48), in which he önerilen nükleer güçlerinin yeni bir alan teorisi ve mezon varlığını öngördü. Amerikalı fizikçiler tarafından meson bir tür kozmik ışınlar, 1937 yılında keşfi cesaret, o, onun orijinal fikir bazında meson kuramının gelişimine adadı. 1947 yılından bu yana ağırlıklı olarak temel parçacıkların genel teorisi "yerel olmayan" alanına kavramı ile bağlantılı olarak çalışmaktadır.

Yukawa 1948 yılında Institute for Advanced Study, Princeton, ABD, Misafir Öğretim Üyesi olarak davet edildi ve Temmuz, 1949 yılından beri, New York Columbia Üniversitesi Profesörü ziyaret edilmiştir.

Kendi ülkesine öğrendim toplumların yeteneğini kabul etmiş ve o Japonya Akademisi, Fizik Derneği ve Japonya Bilim Kurulu üyesi ve Osaka Üniversitesi Emeritus Profesörü. Temel Fizik, Kyoto Üniversitesi Araştırma Enstitüsü Müdürü olarak, ondan sonra adlandırılmıştır Yukawa Salonu, ofisinde. Aynı zamanda, Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi Yabancı Önlisans ve Amerikan Fizik Derneği Üyesi.

İmparatorluk Japonya Akademisi Ödülü, 1940 yılında Yukawa verildi; o 1949 yılında, 1943 yılında Kültür Liyakat Dekorasyon ve taçlandıran ödülü, Nobel Fizik Ödülü aldı.

Kendisi tarafından çok sayıda bilimsel makale yayımlanmış ve Kuantum Mekaniği Giriş (1946) ve Giriş (1948) İlköğretim Parçacıklar Teorisi de dahil olmak üzere çok sayıda kitap, hem de Japonca, onun kalem gelmiş. 1946 yılından bu yana İngilizce, Teorik Fizik İlerleme, bir derginin editörlüğünü yapmıştır.

Paris ve Royal Society of Edinburgh, Hint Bilimler Akademisi onursal üyelikleri Üniversitesi'nden fahri doktora ünvanı, Uluslararası Akademisi Felsefe ve Sosyal Bilimler ve Pontificia Academia Scientiarum, dünya bilim çevrelerinde kazanmıştır tanıma işaretlenmiş.

Kyoto, Japonya Şehir Fahri Vatandaş oluşturulduğunda bir sivil onur kendisine verildi.

1932 yılında evlendi ve o ve eşi Sumiko, iki oğlu, Harumi ve Takaaki var.

Nobel anlatım, Fizik 1942-1962, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1964

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı. Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz. Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz.



Hideki Yukawa 8 Eylül 1981 tarihinde öldü.