James Chadwick

James Chadwick, Cheshire, İngiltere, 20 Ekim 1891, John Joseph Chadwick ve Anne Meryem Knowles oğlu doğdu. O önce 1908 yılında Manchester Üniversitesi giren Manchester Lisesi'nde okudu; Fizik Başarılar Okulu 1911 yılında mezun oldu ve Profesör (sonradan Lord) Rutherford altında çeşitli radyoaktivite sorunlar üzerinde çalıştığı Manchester Fizik Laboratuvarı, önümüzdeki iki yıl boyunca , onun yüksek lisans almaktan 1913 yılında derecesi. Aynı yıl, 1851 Sergi Bursu ile ödüllendirildi ve Profesör H. Geiger altında, Charlottenburg Physikalisch Technische Reichsanstalt çalışmak üzere Berlin'e geçildi.

I. Dünya Savaşı sırasında, o Zivilgefangenenlager, Ruhleben tutsak edildi. Savaştan sonra, 1919 yılında, o Gonville ve Caius College, Cambridge Wollaston Bursu kabul etmek ve bu arada Cavendish Laboratuarı, Cambridge taşınmıştı Rutherford, altında çalışmalarını devam ettirmek için İngiltere'ye döndü. Rutherford, alfa parçacıkları ile azot bombardıman atomları parçalanıyor, bir proton emisyon ile o yıl başardı. Bu ilk yapay nükleer dönüşüm oldu. Cambridge yılında Chadwick alfa parçacıkları ile bombardımanı ile diğer hafif elementlerin transmutasyonu gerçekleştirerek Rutherford katıldı ve atom çekirdeklerinin özellikleri ve yapı çalışmaları yapmak.

O Gonville ve Caius Koleji (1921-1935) üyeliğine seçildi ve Cavendish Laboratuvarı (1923) Araştırma Müdür Yardımcısı oldu. 1927 yılında Royal Society üyeliğine seçildi.

1932 yılında Chadwick nükleer bilim alanı temel bir keşif yaptı: o nötronların varlığını ispat, herhangi bir elektrik yükü yoksun temel parçacıklar. Buna karşılık, ücret ve bu nedenle püskürtüldü ağır atomların çekirdekleri bulunan önemli elektriksel kuvvetler, atom dağılmasından bu yeni aracı gereken herhangi bir elektrik engelin üstesinden gelmek ve delici ve bölme yeteneğine sahiptir helyum çekirdeği (alfa ışınları) Hatta en ağır elementlerin çekirdekleri. Chadwick bu şekilde uranyum 235 fisyon doğru ve atom bombasının yaratılmasına doğru giden yolu hazırladı. Çığır açan bu keşfi için 1932 yılında Royal Society of Hughes Madalyası, daha sonra 1935 yılında Fizik Nobel Ödülü verildi.

Liverpool Üniversitesi Fizik Lyon Jones Başkanı seçildi, 1935 yılına kadar Cambridge'de kaldı. 1946 1943 yılları arasında ABD'de Manhattan Projesi atom bombasının geliştirilmesi için bağlı İngiliz Misyonu Başkanı olarak çalıştı. O aktif fizik ve Liverpool Gonville ve Caius College, Cambridge Master olarak yaptığı seçim görevinden emekli oldu, 1948 yılında İngiltere ve, geri döndü. O, bu Ustalık 1959 yılında emekli oldu. 1957 yılından itibaren 1962 yılları arasında Türkiye Atom Enerjisi Kurumu bir parttime üyesiydi.

Chadwick Lord Rutherford ve CD Ellis, radyoaktivite ve bağlı sorunların konu hakkında yayınlanmış ve çok sayıda tebliğ etti, o kitap Işınımları Radyoaktif maddeler (1930) adlı kitabın yazarlarından biridir.

Sir James 1945 yılında şövalye oldu. Hughes Madalyası (Royal Society) dışında yukarıda bahsedilen, o Copley Madalyası (1950) ve Franklin Madalyası Franklin Enstitüsü, Philadelphia (1951) aldı. Fizik Enstitüsü Onursal Üyesi ve Okuma, Dublin, Leeds, Oxford, Birmingham, Montreal (McGill), Liverpool ve Edinburgh Üniversitelerinde fahri doktora derecesi almaya ek olarak, birçok yabancı bir üyesidir akademileri, Associé oft o Académie Royale de Belgique, Sächsische Akademie der Wissenschaften, Leipzig Sorumlu Üyesi; Kongelige Danske Videnskabernes Selskab ve Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen Dış Üyesi Pontificia Academia Scientiarum ve Franklin Enstitüsü üyesi; Onursal Amerikan Felsefe Derneği ve Amerikan Fizik Derneği Üyesi.

1925 yılında, o Aileen Liverpool Stewart-Brown ile evlendi. Onlar ikiz kızları var ve Denbigh, Kuzey Galler canlı. Onun hobileri, bahçe ve balıkçılık sayılabilir.

Nobel anlatım, Fizik 1922-1941, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1965

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı. Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz. Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz.



Sir James Chadwick, 24 Temmuz 1974 tarihinde öldü.