Lord (John William Strutt) Rayleigh

John William Strutt, üçüncü Baron Rayleigh, John James Strutt, Baron ikinci oğlu olarak Langford Grove Maldon, Essex, ve eşi Clara Elizabeth La Touche, Kaptan Richard Vicars RE büyük kızı 12 Kasım 1842 tarihinde doğdu O, olağanüstü bir bilim adamı olarak ün kazandı yüksek asalet çok az üyelerinden biriydi.

Onun bebeklik ve gençlik boyunca o çelimsiz fiziği, onun eğitimi, hasta-sağlık defalarca kesintiye ve olgunluğa ulaşmak onun umutları güvencesiz ortaya çıktı. 10 yaş, esas olarak üç yıl Wimbledon'da özel bir okulda ve Harrow başka bir kısa kalmak, okul sanatoryumda geçirdi Eton de kısa bir büyü sonra, nihayet Rev George Townsend Warner (1857) ile dört yıl boyunca kim Torquay öğrenciler aldı.

1861 yılında o çağdaşlarının en iyi kazanımlar ilk eşit, matematik okumak o, Trinity College, Cambridge girdi, ama onun olağanüstü yetenekleri kısa sürede rakiplerini geçti sağladı. Kıdemli Wrangler ve Smith'in Prizeman gibi Matematiksel Tripos 1865 yılında mezun oldu. 1866 yılında Trinity de o 1871 yılına kadar bir burs, onun evlilik yıl aldı.

1872 yılında romatizmal ateş, şiddetli bir saldırı, onu Mısır ve Yunanistan kışı geçirmek yaptı. Döndükten kısa bir süre sonra babası öldü (1873) ve o Witham, Essex, Yeri Terling aile koltuğuna oturma alarak, baronluk başardı. Şimdi kendisi, onun gayrimenkuller (7000 hektar) yönetimi için onun zaman parçası ayırmaya mecbur bulundu. Onun zaman önceden, genel tarım edinilen bilgi ile bilimsel bilgi ve dirayet kombinasyonu onun pratikte birçok bakımdan gayrimenkul yönetimi yaptı. Bununla birlikte, 1876 yılında kardeşi arazinin tüm yönetimi bıraktı.

O andan itibaren, yine bilime yaptığı tam zamanlı ayırdı. 1879 yılında James Clerk Maxwell takip etmek, Deneysel Fizik ve Cambridge'de Cavendish Laboratuvarı Başkanı Profesörü olarak atandı. 1884 yılında o Terling Essex ülkesinin koltuğuna onun deneysel çalışmalarını sürdürmek için Cambridge sol ve 1887 - 1905 yılları Tyndall halefi, Büyük Britanya'nın Royal Institution Doğal Felsefe Profesörü oldu.

Patlayıcılar bir Hükümet Komitesi Başkanı olarak altı yıl görev yapmış, 1896 1919 yılları arasında Trinity House Bilimsel Danışmanı oldu. O, 1892 - 1901 Lord of Essex Teğmen oldu.

Rab Rayleigh Kullanıcı ilk araştırmalar, optik ile ilgili ve Titreşen Sistemler, ağırlıklı olarak matematik, ama onun daha sonraki çalışma ses, dalga teorisi, renk körlüğü, elektrodinamik, elektromanyetizma, ışık saçılması, sıvıların akışını, hidrodinamik, yoğunluk kapsayan, fizik hemen hemen tüm alanın üzerinde değişiyordu Gazların viskozitesi, kapilarite, esneklik, ve fotoğraf. Onun hasta ve hassas deneyler direnç, akım ve elektromotor kuvveti standartlarına kurulmasına yol açtı; ve onun daha sonra elektrik ve manyetik sorunlar üzerinde yoğunlaştı. Lord Rayleigh aktif gözetim altında mükemmel bir eğitmen ve bir sistem, deneysel fizik alanında pratik öğretim, beş ya da altı öğrenciye bir sınıf yetmiş bazı deneysel fizikçiler gelişmiş bir okula gelişmekte olan Cambridge icat edildi. Theory of Sound adlı yayımı 1877-1878 yıllarında iki cilt olarak yayımlandı ve diğer geniş kapsamlı çalışmalar, onun bilimsel yayımlarda - 1889-1920 yıllarında basılan altı ciltlik. Ayrıca Encyclopaedia Britannica katkıda bulunmuştur.

O iyi bir edebi tarzı duygusu vardı; her kağıt diksiyon anlaşılabilirliği ve basitlik bir model olduğunu, hatta en derin konu yazdı. Onun toplanan eserleri yeniden basıldı 446 bildiri açıkça herkesten çok daha derinden sadece biraz her şeyi anlamak için onun kapasitesini göstermektedir. Lordlar Kamarası'nın bir üyesi olmasına rağmen, o, siyaset bilim girişimine izin asla, sadece nadir durumlarda tartışmaya müdahale etti. Onun canlandırmalarından seyahat, tenis, fotoğraf ve müzik.

Lord Rayleigh, Cambridge Üniversitesi eski Başbakanı, Adalet, Barış ve onursal bilim ve hukuk derece alıcı oldu. O Royal Society (1873) Üyesi ve 1885 den 1896 Sekreteri olarak görev yaptı ve 1905 yılından itibaren 1908 yılına kadar Başkan olarak. O Liyakat Nişanı (1902) özgün bir alıcı oldu ve 1905 yılında Has Meclis yapıldı. Copley, Royal, ve Royal Society of Rumford madalya ve 1904 için Nobel Ödülü verildi.

1871 yılında Evelyn, geleceğin başbakanı, Earl of Balfour, James Maitland Balfour ve eşi Blanche, kızı, Salisbury ikinci Marquis kızı ve kız kardeşi ile evlendi. Bunlar üç oğlu, Bilim ve Teknoloji, Londra Imperial College Fizik profesörü olmak için aldığınız en büyüğü vardı.

Lord Rayleigh Witham, Essex, 30 Haziran 1919 tarihinde öldü.