Luis Victor Broglie

Dieppe (Seine Inférieure) Fransız Akademisi Prens Louis-Victor de Broglie, Bilimler Akademisi Daimi Sekreteri ve Paris Üniversitesi'nde Bilimler Fakültesi Profesör, 15 Ağustos 1892, Victor, Duc oğlu doğdu de Broglie ve Pauline d'Armaillé. Sailly Janson Lisesi'nde okuyan sonra, 1909 yılında onun okul bitirme sertifikası geçti. O kendini edebi çalışmalar ilk uygulanan ve 1910 yılında tarihin derecesini aldı. Daha sonra, bilim onun zevkine hakim olarak, o bir bilim derecesi, 1913 yılında kazanılan okudu. Daha sonra askerlik hizmeti için askere ve ordunun tamamı için 1914-1918 savaşı kaldı kablosuz bölümü, gönderilecek. Bu dönemde o Boş zamanlarında teknik sorunlar çalışmaya adamış Eyfel Kulesi, konuşlu oldu. Genel fizik, savaş Louis de Broglie sonunda yaptığı çalışmalar devam etti. Ağabeyi Maurice ve arkadaşları tarafından yürütülen deneysel çalışmalar, bir ilgi çekerken, o quanta içeren çalışmada sorunların, özellikle de teorik fizik alanında uzman ve. Bilimler Fakültesi 1924 yılında Paris Üniversitesi'nde doktorasını ona kazanan bir tez Recherches sur la Theorie des Quanta (kuantum teorisi üzerine araştırmalar) teslim etti. Bu tez, yaklaşık iki yıl içerisinde elde ettiği bir dizi önemli bulgular içeriyordu. Ilk, yenilik şaşkınlık nedeniyle yol açan bu çalışma, ortaya konan fikirler, daha sonra tam olarak Davisson ve Germer tarafından 1927 yılında elektron kırınımı keşfi kristaller tarafından teyit edildi, günümüzde bilinen genel teorisi geliştirmek için temel olarak hizmet dalga mekaniği adı, bir teori atomik ölçekte fiziksel olaylar bilgimizin bütünüyle değiştirdi.

Tezini korumak ve yeni mekaniği orijinal çalışmalarını yayımlamaya devam ederken sonra, Louis de Broglie, öğretim görevlerini aldı. Sorbonne Üniversitesi'nde iki yıl ücretsiz ders tamamlama o sadece Paris'te inşa edilmiş Institut Henri Poincaré teorik fizik öğretmek atandı. Bu Enstitüsü'nün amacı, matematik ve teorik fizik öğretmek ve geliştirmektir. Görevdeki Bilimler Fakültesi 1932 yılından bu yana Paris Üniversitesi'nde teorik fizik sandalye, Louis de Broglie, Institut Henri Poincaré, her yıl farklı bir konu ile ilgili bir ders çalışır, ve bu derslerden birkaç yayınlanmıştır. Birçok Fransız ve yabancı öğrenciler, onunla çalışmak için gelmiş ve onun rehberliği altında büyük bir doktora tezleri hazırlanmıştır.

1930 ve 1950 yılları arasında Louis de Broglie en çalışmaları esas dalga mekaniğinin çeşitli uzantıları çalışma ayrılmış vardır: nükleer fizik, vb dalga mekaniğinin Dirac'ın elektron teorisi, ışık yeni teorisi, dönüş parçacıklar genel teorisi, uygulamalar O bu konuda sayısız notlar ve birkaç makale yayınlandı ve daha fazla kendi özel çıkarlarına alanlarında yirmi beş kitap daha yazar.

1951 yılından bu yana, genç meslektaşları ile birlikte, Louis de Broglie, o dalga mekaniği, uzay ve zaman klasik açısından nedensel bir yorum vermek için çift çözüm teorisi adı altında 1927 yılında yapılmış bir girişim çalışması devam ediyor o da, tarihi, Bohr ve Heisenberg tamamen olasılıksal yorumuna fizikçiler neredeyse evrensel bir bağlılık karşısında terk etmiş bir girişim. Bu araştırma eski alanında tekrar, o, Comptes Rendus de l'Académie des Sciences notları ve çeşitli fuarlara yayımladı yeni ve ümit verici sonuçlar belli bir sayıda elde etti.

Louis de Broglie iş taçlandıran sonra iki kez, 1932 yılında Academie des Sciences, ardından 1929 yılında Henri Poincaré madalya (ilk defa ödüllendirildi) ödülünü Monaco ödül Albert ben. İsveç Bilimler Akademisi 1929 yılında ona "elektron dalga doğanın keşfi için" Nobel Fizik Ödülü vermiştir. 1952 yılında ilk Kalinga Ödülü layman modern fiziğin yönlerini açıklamak için çabalarını UNESCO tarafından kendisine verildi. 1956 yılında Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi, altın madalya aldı. Uluslararası bilimsel işbirliğini teşvik etmek için önemli katkılarda bulunmuştur.

Fransız Enstitüsü Bilimler Akademisi üyeliğine seçildi, 1933 yılında Louis de Broglie, 1942 yılından bu yana matematik bilimleri için Daimi Sekreteri olmuştur. 1944 yılından bu yana Bureau des Tûl bir üyesi olmuştur. O Grand Cross Légion d'Honneur tutar ve Belçika Leopold Sipariş Görevlisi. O Varşova, Bükreş, Atina, Lozan, Quebec ve Brüksel Üniversitelerinde fahri doktor, ve, Avrupa, Hindistan onsekiz yabancı akademileri üyesi, ABD

Profesör de Broglie en önemli yayınlar:

Recherches sur la Theorie des quanta (kuantum teorisi Üzerine Araştırmalar), Tez Paris, 1924.

Ondes et Mouvements (Dalgalar ve hareketleri), Gauthier-Villars, Paris, 1926.

Rapport au 5e Conseil de Fizik Solvay, Brüksel, 1927.

La mécanique ondulatoire (Dalga mekaniği), Gauthier-Villars, Paris, 1928.

Une tereddütlü d'yorumlanması causale ve olmayan linéaire de la mécanique ondulatoire: la Theorie de la çift çözüm, Gauthier-Villars, Paris, 1956.

İngilizce çeviri: non-lineer Dalga Mekaniği: Nedensel yorumlanması, Elsevier, Amsterdam, 1960.

Giriş à la nouvelle Theorie des partiküller de M. Jean-Pierre Vigier et de ses collaborateurs, Gauthier-Villars, Paris, 1961.

İngilizce çeviri: temel parçacıklar, Elsevier, Amsterdam, 1963 Vigier Teorisine Giriş.

Étude eleştirisi des üsleri de l'yorumlanması Actuelle de la mécanique ondulatoire, Gauthier-Villars, Paris, 1963.

İngilizce çeviri: Dalga Mekaniği Şu Yorum: Eleştirel Bir Çalışma, Elsevier, Amsterdam, 1964.

Nobel anlatım, Fizik 1922-1941, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1965

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı.
Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz.
Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz.



Louis de Broglie, 19 Mart 1987 tarihinde öldü.