Max Planck

Max Karl Ernst Ludwig Planck, Kiel, Almanya, 23 Nisan 1858, Julius Wilhelm ve Emma (kızlık soyadı Patzig) Planck oğlu doğdu. Babası daha sonra Göttingen Kiel Üniversitesi Anayasa Hukuku Profesörü ve oldu.

Planck, Münih ve Berlin, onun öğretmenleri arasında Kirchhoff ve Helmholtz üniversitelerinde okudu ve 1879 yılında Münih felsefe doktorasını aldı. O daha sonra 1880'den 1885'e kadar Münih privatdozents, Kiel Teorik Fizik Doçenti oldu, 1889 yılına kadar hangi yıl yılında, Berlin Üniversitesi'nde Doçent, 1926 yılında emekli olana kadar kaldı Kirchhoff başardı. Daha sonra Bilim Teşvik Kaiser Wilhelm Society Başkanı, 1937 yılına kadar düzenlenen bir yazı oldu. Prusya Bilimler Akademisi, 1912 yılında ona bir üyesi ve 1894 yılında Daimi Sekreteri olarak atandı.

Planck ilk iş, termodinamiğin konusu, o büyük hayran Kirchhoff altında yaptığı çalışmalar elde bir ilgi oldu ve çok önemli ölçüde R. Clausius 'un yayınlarını okuyarak. O thermoelektrik ve Sığ Çözeltiler teorisi üzerine, entropi bildiri yayınladı.

Aynı zamanda radyasyon süreçleri sorunları ile ilgilenmeye başlamıştı ve bu doğa elektromanyetik olarak düşünülebilir olduğunu gösterdi. Bu çalışmalardan tam radyasyon spektrumunda enerji dağıtım sorununa neden oldu. Deneysel gözlemler siyah bir vücut sıcaklığının bir fonksiyonu olarak yaydığı enerji dalga boyu dağılımı, klasik fiziğin öngörüleri ile uyuşmazlık içindeydi. Planck enerji ve radyasyon frekansı arasındaki ilişkiyi anlamak için mümkün oldu. 1900 yılında yayınlanan bir makalede, o ilişki türetme açıkladı: Bu bir kaynaktan yayılan enerjinin sadece ayrık değerler veya quanta sürebilir devrimci fikir dayanmaktadır. H Planck sabiti olarak adlandırılan evrensel bir sabit olduğu frekans v rezonatör için enerji hv.

Bu yalnız Planck'ın en önemli çalışması değil, fakat aynı zamanda fizik tarihinin önemli bir dönüm noktası oldu. Keşfin önemi, klasik fizik üzerine geniş kapsamlı etkisi ile, ilk bakışta takdir değildi. Ancak uygulama gözlenen olaylar ve klasik teori arasında birçok farklılıklar beraber teorinin doğruluğunu kanıtlar giderek ezici oldu. Bu uygulamalar ve gelişmeler arasında, Einstein'ın fotoelektrik etkisi açıklama yer almış olabilir.

Planck'ın kuantum teorisi bilinir hale geldi, Annalen der Physik yayımlandı. Eserleri iki kitap Thermodynamik (Termodinamik) (1897) ve Theorie der Wärmestrahlung (ısı radiat iyon Teorisi) (1906) 'de özetlenmiştir.

O, 1928 yılında Society'nin Copley Madalyası ile ödüllendirildi, 1926 yılında Royal Society yabancı üyesi seçildi.

O, persecuti konusunda özellikle, memleketin kalması bu onun görevi hissettim ama açıkça Hükümetin politikalarının karşı idi, Planck, Almanya'da Nazi hükümeti dönemi boyunca hayatında çok trajik ve sorunlu bir dönem karşı karşıya Yahudiler. Savaşın son haftalarında evinin bombalanması sonra orada çok büyük zorluklar yaşadı.

O buluşları önemini ancak onun büyük kişisel nitelikleri için değil arkadaşları tarafından saygıyla karşılandı.
Aynı zamanda yetenekli bir piyanist ve müzik bir kariyer olarak kabul tek seferde olduğu söyleniyor.

Planck iki defa evlendi.
Atanmadan üzerine, 1885 yılında, o onun çocukluk arkadaşı, Marie Merck, 1909 yılında ölen evli memleketi şehir Kiel Profesörü Önlisans için.
O kuzeni Marga von Hösslin yeniden evlendi. Çocuklarından üçü iki oğlu ile birlikte onu bırakarak, genç yaşta öldü.

Bunlardan biri 1944 yılında Hitler'e karşı başarısız bir suikast girişimi onun parçası için idam edildiğinde O kişisel bir trajedi yaşadı.

4 Ekim 1947 tarihinde Göttingen'de öldü.