Antony Hewish

, 11 Fowey, Cornwall, doğdu Mayıs 1924, üç oğlu ve babam genç bir bankacı oldu. Atlantik kıyısında, Newquay büyüdü ve deniz ve tekneler bir aşk var geliştirdi. King College, Taunton eğitimli ve 1942 yılında Cambridge Üniversitesi'ne gitti. 1943-1946 Royal Uçak kurulması, Farnborough ve aynı zamanda Telekomünikasyon Araştırma Kurumu, Malvern savaş hizmet meşgul oldu. Ben, havadaki radar karşı tedbir cihazları ile yer aldı ve bu dönemde ben de Martin Ryle ile çalıştı.

1946 yılında Cambridge 1948 yılında mezun oldu ve hemen Cavendish Laboratuvarı'nda Ryle araştırma ekibine katıldı. Ben benim doktora aldı 1952 yılında, bir lisans olmuştu Gonville ve Caius Koleji Araştırma Görevlisi oldu ve 1961 yılında Churchill Koleji Fizik Araştırmalar Direktörü olarak aktarılır. 1989 yılında emekli oluncaya kadar, 1971 ile 1969-71 ve Radyo Astronomi Profesörü sırasında, 1961-1969 yılları Reader Üniversitesi Öğretim Üyesi oldu. 1977 yılında Ryle hastalığının ardından Cambridge radyo astronomi grubun liderliğini üstlendi ve 1982-1988 Mullard Radyo Astronomi Gözlemevi başkanı oldu.

Radyo astronomi araştırma başlatmak için kararı, hem de elektronik ve antenler ile savaş deneyimi ve benim öğretmen, Jack Ratcliffe, ben de karşılaştı vardı, benim son lisans yıl ve kime sırasında elektromanyetik teorisi üzerine mükemmel bir ders vermişti etkilenmiştir Malvern. O, o zaman Cavendish Laboratuvarı'nda Radyofizik başkanı oldu.

Benim ilk araştırma, homojen olmayan şeffaf medya aracılığıyla radyasyon yayılımı ile ilgili ve bu bir ömür boyu ilgi kalmıştır. Ilk iki radyo "yıldız" sadece keşfedilen olmuştu ve ben kendi sintilasyon, ya da "parıldayan" iyonosfer koşulları prob kullanılır olabileceğini fark ettik. Faz-modüle ekranlar kırınım teorisini geliştirdi ve benim fikirlerim yararlanmak için radyo interferometreler kurmak. Böylece iyonosfer yükseklik ve plazma bulutları fiziksel ölçekli öncü ölçümler yapmak ve aynı zamanda bu bölgede rüzgar hızını tahmin etmek mümkün oldu. 1964 yılında gezegenler arası sintilasyon Cambridge keşif ardından güneş rüzgarı ilk yer bazlı ölçümler yapmak için benzer yöntemler geliştirmiş ve bu daha sonra uzun süreli gözlemler için ABD, Japonya ve Hindistan kabul edilmiştir. Sonra bu alanda elde edilemeyen bir şey - gezegenlerarası sintilasyon 1000 km temel bir interferometre eşdeğer, radyo astronomi çok yüksek açısal çözünürlük elde etmek için kullanılır nasıl ben de gösterdi. Ben büyük bir gökyüzü araştırması için dev bir faz dizi anten fikir gebe radyo galaksilerin büyük bir örnek üzerinde bu tekniği yararlanmak için. Varolan herhangi bir radyo teleskop, yani uzun dalga boylarında çok yüksek hassasiyet ve günlük olarak bir gün tekrarlanan bütün gökyüzü araştırmaları için bir multi-beam özelliği oldukça farklı olan bu gerekli enstrümantal yetenekleri.

Ben 1965 yılında anten oluşturmak için fon elde edilen ve 1967 yılında tamamlanmıştır. Hassasiyet eşiği tüm scintillating kaynakları tespit etmek için gökyüzü anket Temmuz ayında başladı. Iyi bir servet inme gözlemsel gereksinimleri tam pulsar tespit için gerekli idi. Jocelyn Bell, yapım ekibinin bir üyesi olarak yardımcı olmak ve ardından gökyüzü araştırması kağıt çizelgeleri analiz, 1965 yılında yüksek lisans öğrencisi olarak katılmış. O hafta bir radyo parıltılı yıldızdır olabileceğini düşündüm bir scintillating kaynak hafta değişkenlik noktaya hızlı, ama daha ayrıntılı gözlemler, daha sonra darbeli sinyal doğa saptandı.

Şaşırtıcı bir şekilde, aşamalı olarak bir dizi hala faydalı bir araştırma aracıdır. Bu alanda iki katına ve yıllar içinde önemli ölçüde geliştirilmiş ve şimdiki çıkarlarını tüm gökyüzü üzerinde sintilasyon günlük gözlemler güneş rüzgarı büyük ölçekli rahatsızlıklara eşlemek için kullanılabilecek bir yoldur olmuştur. Şu anda bu gözlemler, Jüpiter yolunda Ulysses (1992) gibi uzay aracından gelen in-situ ölçümler yararlı bir ek yapmak için gezegenlerarası hava desen şekli görmenin tek yolu.

Benim kırk yıl içinde dönüp baktığımızda radyo astronomi Cavendish Martin Ryle grubunun bir üyesi olarak başında olduğu son derece ayrıcalıklı hissediyorum. Biz sıkı sıkıya bir takım vardı ve ben de kendi araştırma programlarının yanı sıra diyafram sentez roman ilke istihdam Ryle ilk anten tasarım ve inşaat sektörlerinde yer aldı.

Üniversitede fizik öğretmek, ve daha geniş kitlelere daha genel ders, büyük bir endişe kaynağı olmuştur. Ben, iyi bilinen Noel Ders veren ve daha sonra birkaç Cuma Akşam Söylemler, Sir Lawrence Bragg yönettiği Londra'da Royal Institution ile bir ortaklık geliştirdi. Bilim adamları, genel kamuoyu ile yaptıkları işin heyecan ve zevk paylaşmak için bir görev olduğuna inanıyorum, ve ben, zor anlaşılır bir şekilde fikirler sunma meydan okuma keyfini.

Mutlu, 1950 yılından bu yana evli edilmiştir. Oğlum, bir fizikçi ve doktorasını aldı sıvılarda nötron saçılma, kızımın bir dil öğretmeni.



Başarılar ve Ödüller



Hamilton Ödülü, Cambridge (1952)



Eddington Madalyası, Royal Astronomical Society (1969)



Charles Vernon Boys Ödülü, Fizik Enstitüsü (1970)



Dellinger Madalyası, Uluslararası Radyo Bilimleri Birliği (1972)



Michelson Madalyası, Franklin Enstitüsü'nde (1973)



Hopkins Ödülü, Cambridge Felsefe Derneği (1973)



Holwech Madalya ve Ödül, Societe Française de Fizik (1974)



Nobel Fizik Ödülü (1974)



Hughes Madalyası, Royal Society (1976)







Leicester (1976), Exeter (1977), Manchester (1989) ve Santa Maria, Brezilya (1989) Üniversiteler Fahri ScD.s







Royal Society üyeliğine (1968)



Yabancı Onursal Üyesi, Amerikan Sanat ve Bilim Akademisi (1977)



Dışişleri Görevlisi, Hindistan Ulusal Bilim Akademisi (1982)



Onursal Üyesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisleri Hint Kurumu (1985)



Ortak Üye, Belçika Kraliyet Akademisi (1989)


Les Prix Nobel tr 1974, Editör Wilhelm Odelberg, [Nobel Vakfı, Stockholm, 1975 itibaren