Peter Agre

obel ödüllü Peter Agre, MD Moleküler Mikrobiyoloji ve İmmünoloji Bölümü Başkanı olarak kalır kurucu direktörü Diane E. Griffin, MD, PhD, başarılı, Ocak, 2008 yılında Johns Hopkins Sıtma Araştırma Enstitüsü ikinci yönetmen oldu.

Dr Agre 1970 yılında Augsburg College kimya bölümünden aldı ve 1974 yılında Johns Hopkins onun MD. Cleveland ve Chapel Hill'deki North Carolina Üniversitesi Hematoloji-Onkoloji Fellowship Case Western Reserve Üniversitesi Hastaneleri İç Hastalıkları Residency ardından Dr Agre hücre biyolojisinde bir doktora sonrası görevlisi olarak Johns Hopkins döndü. Dr Agre 1984 yılında fakülte katıldı ve Duke Üniversitesi Tıp Merkezi Bilim ve Teknoloji Rektör Yardımcısı olmaya gitmek için 2005 yılında bırakarak, Tıp Hopkins Okulu'nda profesyonel hayatının çoğunu harcadı. Gelişmekte olan ülkelerde hastalık sorunu - 2008 yılında Hopkins ve JHMRI döndükten Dr Agre hep ilgi olmuştur hangi bir alana konsantre etme fırsatı verir.

Kırmızı kan hücre biyokimyası Dr Agre araştırma konjenital hemolitik anemiler (sferositoz) bilinen ilk membran defektleri yol açtı ve Rh kan grubu antijenleri ilk izolasyonu üretti. 1992 yılında, onun laboratuvar, yaygın Aquaporinlerin, doğanın genelinde bulunan su kanal proteinleri ailesi ve böbrek konsantrasyon, hem de omurilik sıvısı, sulu mizah, gözyaşı, ter salgısı dahil insanlarda birçok fizyolojik süreçleri sorumlu keşfetmek için kabul oldu yağ gliserol ve serbest bırakın. Aquaporinlerin birden klinik hastalıklar da dahil olmak üzere sıvı retansiyonu, yatak ıslatma, beyin ödemi, katarakt, sıcak çarpması ve obezite sorumlu tutulmuştur. Alt organizmalar, mikroplar, ve bitkilerde Su yolu taşımacılığı da Aquaporinlerin bağlıdır. Bu iş için, Dr Agre Rockefeller Üniversitesi'nden Roderick MacKinnon ile Kimya 2003 Nobel Ödülü'nü paylaştı.

Değil uzun Nobel Ödülü aldıktan sonra, Dr Agre Aquaporinlerin hastalığın tedavisinde veya önlenmesinde bir araç olarak yararlanılabilir olup olmadığı sorusuna cevap arayan, sıtmaya Aquaporinlerin yaptığı çalışmalar uzatmak için bir JHMRI Pilot hibe verildi. İlk cesaretlendirici sonuçlar bir NIH hibe ve Dr Agre adlı laboratuvarda çalışmanın birincil alan olarak sıtma odaklanarak yol açmıştır.

Advancement of Science için Amerikan Derneği başkanı olarak, Dr Agre Küba, Kuzey Kore ve Myanmar Burma diplomasi misyonlar bilim açtı. Onun onur 2000 yılında Ulusal Bilimler Akademisi seçim dahil, 2005 yılında Institute of Medicine, 2003 yılında Fen American Academy, 2004 yılında Amerikan Felsefe Derneği. Ayrıca Danimarka, Japonya, Norveç, Yunanistan, Meksika, Macaristan, Polonya ve ABD'de üniversiteden fahri doktora aldı.